Frågor och svar

Blir det någon åverkan på fastigheten?
Nej, var genomgång sker helt utan åverkan på fastigheten. Värmekameran ser det som är dolt även om det gömmer sig bakom trä, gips, sten, kakel eller betong.

Hur lång tid tar genomgången?
Genomgången av fastigheten tar mindre än två timmar, men rapporten tar cirka två veckor att framställa (beroende på arbetsbelastning kan detta variera).

Kan man bara termografera på vintern?
Nej, det går oftast bra att termografera även på våren och hösten. När vi letar brister i isolering och tätskikt så bör det skilja minst 10 grader i temperatur ute och inne för att vi ska få en tydlig bild, så i exempelvis maj och september genomför vi vår termografering tidigt på morgonen eller sent på kvällen.

Måste jag möblera om hemma?
Både ja och nej. För att vi ska kunna göra ett bra jobb måste det som ska termograferas vara fritt från skymmande saker. Tänk på hur man fotograferar: inget får dölja objektet.

Om vi ska termografera golv så måste alla mattor rullas bort kvällen före så att golven anpassas till rätt temperatur, då mattor och andra föremål kan ha en isolerande effekt. Vi kan inte få fram någon bild av en vägg om det står en bokhylla framför, men är hyllan tung så räcker det ofta med att termografera väggen på sidorna om hyllan för att få en god uppfattning om väggens isolerings.

Hur levereras rapporten?
Vi skickar rapporten som pdf över internet (snabbast), på en CD-skiva på posten (hållbart) eller som pappersrapport på posten (enkelt). Det är du som bestämmer vilken variant du föredrar.

Arbetar ni bara i Örebro län?
Det är kunden som bestämmer var vi arbetar. I Örebro län har vi fasta priser för termografering av normala villor, men givetvis åker vi längre mot milersättning om kunden så önskar.

Information värmepumpar

Nykundserbjudande

mars 6, 2019

Låter värmepumpen illa?

oktober 18, 2018
Vi har regelbundet kontakt med våra kunder och rekommenderar dem att beställa en översyn...