Kyla

Kyla

För varje grad över 21 ºC minskar vår mentala prestationsförmåga med 5 % och olycksfallsrisken ökar med 3 %. Man har alltså redan vid 25 ºC förlorat 20 % av sin mentala prestation. Med en effektiv kylanläggning får man svalt och skönt i sovrummet för mindre än en krona per natt, så det finns inte längre några ursäkter för att ligga och svettas hela sommaren.

Det går givetvis lika enkelt att kyla kontoret, verkstan eller vardagsrummet under en stekhet årstid. I en normal bostad blir inte kostnaden större än några hundralappar under en hel säsong, om man kör mask-
inen på rätt sätt och inte har dörrar eller fönster öppna i onödan.

Det vi kallar luftkonditionering heter ibland också airconditioning (förkortas AC), klimatanläggning eller kylmaskin. Den huvudsakliga skillnaden mellan en luftvärmepump och en kylanläggning är användnings-
området: värmepumpar används för uppvärmning medan kylanläggningar används för kylning. Rent tekniskt fungerar de på samma sätt.

Alla luftvärmepumpar fungerar också som kylanläggning.

När luftkonditioneringen går så renas luften aktivt från damm, pollen och röklukt genom flera filter och ofta även ett joniseringsaggregat. När man kyler ett rum så drar även maskinen bort fukt från rummet, så luften blir torrare och känns då också fräschare.

Nykundserbjudande

mars 6, 2019

Låter värmepumpen illa?

oktober 18, 2018
Vi har regelbundet kontakt med våra kunder och rekommenderar dem att beställa en översyn...