Hej,

Redan som barn var jag nog ganska företagsam och jag har alltid varit intresserad av byggnation och energiteknik. Så när jag startade Hemmastadd handlade det mest om att hitta en intressant produkt och en lucka på marknaden. Jag ville hjälpa villaägare med komplexa lösningar, som man behöver hjälp med att förstå vad man ska välja och hjälp med att få det installerat på rätt sätt.

Så utan att själv riktigt förstå hur det fungerade sålde jag och installerade min första luftvärmepump. Och kunden blev nöjd – och pratade med andra, så snart kom det fler kunder och jag såg att jag hade hittat rätt. Ganska snart hade jag god beläggning och en bra omsättning i verksamheten.

Det är mycket teknik i en värmepump, fast den är enkel att använda. Personligen tycker jag att det är spännande med kombinationen (relativt) låg ekonomisk insats och stor besparing både ekonomiskt och för miljön. Och sedan starten har vi fortsatt att växa i takt med att energipriserna stiger och kunderna blir mer medvetna om sin hemmiljö.


Viljan att hjälpa villaägare med komplexa produkter lever fortfarande kvar, även om en stor del av verksamheten idag ligger på den kommersiella sidan. Det är en annan kund; men egentligen samma tänk och samma lösningar. Det hade funnits förfrågningar från det hållet under lång tid, så när vi äntligen hade tillräckligt bred kompetens och resurser att ta hand om den marknaden tog vi steget. Och det kändes ganska naturligt.

Idag är vi en av de största leverantörerna av luftvärmepumpar för privatkunder i Örebro län och jobbar med kommersiella kunder i hela Mellansverige. Bland annat bensinstationer, restauranger och livsmedelsbutiker.

Jag tror att vi kommit hit på grund av att vi är en trygg leverantör som jobbar nära kunden. Hos oss får du ett personligt bemötande och vi hittar lösningar på dina problem. Det är snabba puckar.


Lagom till tjugoårsjubileet flyttade vi till nya lokaler på Aspholmen i Örebro. Sydnärke har varit en fantastiskt bra plats att verka på i alla år, men genom flytten blev det lättare att samla personalen under samma tak och slå ihop en spridd organisation. Det gav oss dessutom ett trevlig skyltläge och gör oss mer tillgängliga för hela länet. Jag märker att sammanhållningen i gruppen har ökat nu när vi träffas dagligen och utgår från samma punkt.

Här har vi en bra avvägning mellan kontor, utställning med värmepumpar och ett stort lager med verkstad. Det är lätt att parkera och många av våra grossister finns nära. Genom att hela administrationen också sitter här kan vi hålla fasta öppettider och garantera att det finns någon på plats på dagarna.


Det är bra snurr i branschen och både energi- och miljöfrågorna diskuteras dagligen i samhället. Den största utmaningen är att hitta rätt personal – vi är åtta anställda idag, men skulle gärna bli ett par till redan i år. Tyvärr tvingas vi just nu tacka nej till vissa uppdrag, för att vi helt enkelt inte hinner med att utföra dem.

Jag tycker att vi har hittat en bra nisch, där vi kan fortsätta växa och bli ännu duktigare. Det roligaste är att vi hela tiden får träffa nya människor och hjälpa dem med smarta lösningar inom kyla och värme.

Vår affärsidé

Hemmastadd skall erbjuda kunden en komplett energi­besparings­lösning, monterad och klar med marknadens bästa garantier och det i särklass bästa förhållandet mellan pris och prestanda.

Helhets­partner

Vi är din lokala helhetspartner inom allt som rör kyla och värme. Låt oss fungera som din allt-i-allo-konsult och få ett vältempererat hem med en riktigt bra värmepump.

Kontakta oss

Adress

Radiatorvägen 9, 702 27 Örebro

019 58 27 00
info@hemmastadd.se

Följ oss på sociala medier

Värmepumpsexpert